Structura Pietei angro de energie electrica din Romania
Piata Angro de Energie Electrica reprezinta cadrul organizat în care energia electrica este achizitionata de furnizori de la producatori sau de la alti furnizori, în vederea revanzarii sau consumului propriu, precum si de operatorii de retea în vederea acoperirii consumului propriu tehnologic.
Pe Piata angro de energie electrica au acces în vederea efectuarii de tranzactii :
- producatori si autoproducatori de energie electrica
- furnizori
- operatorii de retea.
Tranzactiile pe piata angro de energie electrica au ca obiect vanzarea – cumpararea de:
- energie electrica
- servicii de sistem tehnologice
Participantii la piata angro de energie electrica sunt persoane juridice romane sau straine, titulari de licenta, care s-au înregistrat ca:
- participanti la PZU
- participanti la piata de echilibrare
- participanti la licitatii
- parti responsabile cu echilibrarea (PRE)
Piata angro de energie electrica se compune din urmatoarele piete specifice :
- Piata contractelor bilaterale (PCCB)
- Piata pentru Ziua Urmatoare (PZU)
- Piata certificate verzi (CV)
- Capacitati de interconexiune (licitatii explicite)
- Piata de Echilibrare (PE)
- Piata serviciilor de sistem tehnologice.
PC Management & Consulting SRL a inceput efectiv activitatea de furnizare de energie electrica in Ianuarie 2013 odata cu primele contracte semnate de furnizare energie electrica cu consumatori eligibili importanti din Romania.

Codul EIC
- Codul EIC (ETSO Identification Code) este un cod unic ce se acorda pentru toti producatorii si furnizorii de energie electrica. Acest cod este alocat de catre oficiul national de acordare si inregistrare a codurilor EIC, prin intermediul organizatiei ETSO (European Transmission System Operators).
- Codul EIC al PC Energy
Piata cu amanuntul de energie electrica

Odată cu deschiderea totală a pieţei de energie electrică (HG nr. 638/2007), toţi consumatorii au devenit liberi să-şi schimbe furnizorul
In conformitate cu prevederile Legii energiei electrice, consumatorii casnici şi consumatorii cu o putere contractată mai mică de 100 kVA, pot beneficia în continuare de tarife reglementate, până la prima schimbare de furnizor.
Participanţii la piaţa cu amănuntul de energie electrică sunt furnizorii, clienţii finali, operatorii de reţea. În funcţie de domeniul de utilizare a energiei electrice consumate, clienţii finali se împart în două categorii:
- clienţi casnici,
- clienţi finali noncasnici
In funcţie de puterea aprobată prin Avizul Tehnic de Racordare sau, acolo unde există, prin Certificatul de racordare, locurile de consum ale clienţilor finali noncasnici pot fi:
- locuri de consum cu consum mic, în cazul în care puterea aprobată este mai mică sau egală cu 100 kW. Corespunzător, clientul final care contractează un serviciu pentru un loc de consum cu consum mic se va numi client noncasnic mic;
- locuri de consum cu consum mic, în cazul în care puterea aprobată este mai mică sau egală cu 100 kW. Corespunzător, clientul final care contractează un serviciu pentru un loc de consum cu consum mic se va numi client noncasnic mic;
Componentele pieţei cu amănuntul de energie electrică:
- piaţa concurenţială,
- piaţa reglementată.